Det var en tid sen sist, men nu är jag här.
Skolavslutningar, midsommar
och rosenmarmelad, har avklarats.
Innan skolavslutningen kom, så fick jag en förfrågan om jag kunde göra en panna till en fröken och visst kunde jag det.
Egen text, så blev den så här.....
Midsommar blommorna i år valde jag att hänga upp.
Det ska ju vara så mycket annat på bordet.
Och det blev jätte mysigt.
Just nu så blommar den Svarta flädern "Blac Lace".
Helt underbar med sina rosa blommor.
Skulle kunna göra saft av den, men den är så liten än.
Synd att ta bort alla dessa fina blommor.
Eller, vad säger ni?
Årets första skörd av rädisor är upplockade.
Pionerna står i full blom,
och visst är dom underbara.
En ny sorts pion.....
Nej, jag skojar........
Det är rosor, syltsocker, vatten och
rivet skal och saft från en citron.
Och det ska bli rosenmarmelad.
Och jag kan tala om att det luktar rosor i hela huset.
Så underbart och det smakade bra.
Här är receptet om ni vill prova:
150 gram rosenblad, starkt doftande
4 dl syltsocker
4 dl vatten
skal och saft från en ekologisk citron
Skölj och strimla rosenbladen, blanda socker, vatten,
4 dl syltsocker
4 dl vatten
skal och saft från en ekologisk citron
Skölj och strimla rosenbladen, blanda socker, vatten,
citronsaft och det rivna skalet och koka upp.
Låt koka ca 6-8 minuter.
Testa om marmeladen fått bra konsistens genom att lägga upp
lite på ett fat så den stelnar då kommer konsistensen fram.
Lycka till!
Det var allt för mig denna gång,
så ha det bra i semester tider, så ses vi snart igen!
SÅ härliga bilder ;) Till och med jag som är lite ledsen just nu blir glad av dina fina foton Kram Tina
SvaraRaderaTack snälla du, vad roligt att höra. Och du ska veta att jag har dig i mina tankar. Kram
SvaraRadera