tisdag 9 juli 2013

Jordgubbar!

Jordgubbar, finns det något som är godare just nu?
Nej inte om ni frågat mig, jag älskar dessa gubbar och det
gör så klart minstingen i huset också. 
 
Och i lördags så begav vi oss till ett fält med
dessa gubbar med minstingens faster och plockade.
Vi gjorde saft, frös in och bakade en jordgubbspaj.
 
Och receptet om ni vill ha, kommer det  här.
 
Syrlig gräddpaj med jordgubbar
 
100 gram smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 ägg
 Vila kallt i ca:30 min
 
Fyllning
 
3 dl crème fraiche
2 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
300 g jordgubbar
 
Tillagning
 
1. Grädda skalet i 10-12 minuter i ugn 200 grader.
 
2. Blanda samman crème fraiche, ägg, socker och vaniljsocker och häll blandningen  över de skivade jordgubbarna i mördegsskalet. 
 
3. Grädda pajen i ca 20 min. Det ska ha stelnat och vara fast.
 
Lycka till
 
 

2 kommentarer:

  1. Åh! den ser ju fantastiskt god ut :) den måste jag testa att baka...Hälsa lilla maja :) och tack igen för dom goda gubbarna Tina/lillboden

    SvaraRadera
  2. Ja den är jätte enkel att göra och jätte god. Trevlig att ta med sig på utflykten också med vaniljvisp/ Tina

    SvaraRadera